Antikke forlovelsesringe: Unikke og sjældne

Når talen falder på antikke forlovelsesringe, tænker du sikkert, at ringen er noget, der hører fortiden til. Generelt betyder ‘antik forlovelsesring’, at den er mindst 50 år gammel. 

Der er altså tale om smukke unikke forlovelsesringe, der er svære at finde.

Antikke forlovelsesringe er mere unikke og sjældne. Selv om nogle af deres designs er gamle, kan deres designs være fantastiske og også være enkle og elegante. I de fleste ældre ringe er ædelstenen mere klar, og farverne er mere strålende. Indfatningerne er af rent sølv eller rent guld.

 

De kendes også som årgangs forlovelsesringe. Nogle af dem, har diamant som ædelsten, andre har safir, og andre igen har perler eller opal. De fleste har affektionsværdi hos ældre mennesker, og de ønsker, at den yngre generation skal huske, og det er derfor de giver dem videre til den yngre generation, der skal huske deres kærlighedshistorie.

 

I dag er det meget sjældent at finde antikke forlovelsesringe. Hvis du finder en, er den meget dyr. Nogle laver et nyt design til indfatningen og beholder ædelstenen. Ædelstenes form i gamle ringe er mest afrundet. Ikke som i dag, hvor der findes mange forskellige former, så som hjerteform, oval, prinsessesleben, firkantet, rektangulær etc.

Antikke forlovelsesringe er godt håndværk

Håndværket i antikke forlovelsesringe er unikt og holdbart, og stilen er elegant. Der findes også årgangsringe, der ikke er så dyre; dette kommer an på ædelstenen og håndværket. Gamle diamanter har en lysere hvid farve, og dette er den dyreste. 

Nogle har en let lyserød farve eller lyserød/hvid, og der findes også diamanter med en gullig farve, der er mindre dyre eller er af lavere værdi.

Det er ikke let at købe antikke ringe. Du er nødt til at kende ringens historie. Du bør også se på diamanten og hvordan håndværket er, ligesom du skal vide hvilken indfatning, du ønsker – enten sølv eller guld. I de fleste antikke ringe er indfatningen lavet af hvidguld eller sølv.

 

Det vigtigste er, at du elsker pigen, som du giver ringen til, og som vil blive din forlovede – og hun vil elske den ring, du giver hende. Alle ved, at hvis en får en forlovelsesring betyder det, at giveren elsker pigen og vil have hende ved sin side livet igennem.

 

Før i tiden gik folk ikke så meget op i en forlovelsesrings værdi. For dem var kærligheden til hinanden det vigtigste, i modsætning til vores generation, hvor de fleste kvinder drømmer om at få en forlovelsesring i diamant fra deres kæreste eller forlovede.

Permanent link til denne artikel: https://forlovelses-ringe.dk/forlovelsesringe-guld-antikke/